TIRAMISU

Author: Hande Vural Saracaj // Category: , ,

TIRAMISU

Acilisi bu harika tatliyla yapalim hep tatli konusalim istedim:) Herseyden once severek migdeye indirdigimiz bu tadin nasil ortaya ciktigini bilmek ister misiniz?
Aslinda Tiramisunun nasil ortaya ciktigi Italya'da tartisma konusudur, cunku her bolge haliyle bu lezzeti sahiplenmek ister. Genel gecerli olan hikayeye gore; 17. yy'da Siena'daki bazi tatlicilar Buyuk Toscana Duk'unun onuruna onun karakterini yansitan bir tat ithaf etmek isterler.Bu yuzden oyle bir tatli olmalidir ki hem onemli, lezzetli, karsi konulmaz sekilde istah uyandirici ama ayni zamanda da basit ve kolay bulunan malzemelerle hazirlanmalidir. Tabiki sonuc cok begenilir ve Cosimo de Medici de adina hazirlanan bu tatliyi yaninda Floransaya goturur, tatli buradan tum Italya'ya yayilir.

Gelelim tarifimize;

Malzemeler (8 kisilik)

* Filtre kahve veya nescafe (biskuvileri islatacak kadar)
* 2 paket kakao
* 80 gr istege gore bitter veya sutlu cikolata
* 500 gr Mascarpone ( yumusak tuzsuz bir peynir, bulamiyorsaniz labne peyniri de kulanabilirsiniz)
* 6 yumurta
* 400 gr savoyardi biskuvisi (kedi dili, bebe biskuvisi veya benzeri herhangi bir biskuvi rahatca kullanilabilir)
* 120 gr + 2 corba kasigi seker

Hazirlanisi

Oncelikle biskuvileri islatabilecegimiz kadar filtre kahve pisirip (3 fincan kadar) genis bir kaba dokelim. Kahve ilinirken derin bir kapta yumurtalarin sarilarini yukarida verdigim seker miktarinin yarisiyla homojen hale gelene kadar iyice cirpalim. Uzerine mascarponu ekleyip biraz daha cirpmaya devam edelim.
Diger bir kapta ise yumurtalarin beyazlari ile sekerin kalan yarisini kar gibi olana kadar cirpalim ve bunu onceden hazirladigimiz karisima yavas yavas ilave ederek cipmaya devam edelim. Boylece tiramisumuzun kremasi hazirlamis olduk
Simdi ilinmis olan kahveye tatlandirmak icin biraz seker ekledikten sonra biskuvilerimizi islatabiliriz. Yalniz biskuviler ne cok islak ne de kuru olmalidirlar yani yumusayacak kadar islatmak yeterli olacaktir. Islanan biskuvileri tatlimizi hazirlayacagimiz kaba tercihen dortgen bir borcama tek kat olarak dizelim ve uzerini kalin bir tabaka krema ile iyice kaplayalim. Kremanin uzerine de kalin bir tabaka kakao eleyerek ilk kati tamamlamis oluyoruz. Tekrar biskuvileri dizerek ayni islemi 2. kez tekrar edelim.
Uzerini tamamen elenmis kako ile kapladigimiz Tiramusmuzu findik parcalari ve cikolata rendesi ile susleyip buzdolabinda en az 2,3 saat bekledikten sonra servis yapabiliriz. Afiyet olsun:)

1 Response to "TIRAMISU"

aristogonzales Says :
7 Temmuz 2009 18:52

kim ugraşır bunla yaa, yap da yiyelim =)

saka bi yana, guzel olmus bu is senin icin.. suan annemin yemeklerini yiyorum gerci ama, italyaya gelirsem saniriim cok isime yariyacak bu blog.. :)

Yorum Gönder