Bu tarifi her gun panna cotta sayiklayan ablacigim icin acele ekliyorum. O cikolatali seviyor ama meyveliye de ben bitiyorum:) Tatli deyince gozumuz donuyor...Pismis krema anlamina gelen bu harika sey de Piemonte' den dogmus. Tipik bir Italyan tatlisi ama kolayligi ve lezzeti sayesinden her yerde kabul gormus.
Malzemeler
* 3 yaprak jelatin
* 1/2 litre cig krema
* 1 paket toz veya 1 uzun kabuk vanilya
* 180 gr pudra sekeri
Hazirlanisi
Soguk su dolu bir kasede jelatinlerimizi 10 dakika yumusamaya birakalim. Bu esnada Cig kremayi bir tencereye alip, seker ve vanilyayi da ekleyerek cok hafif ateste yavas yavas ve kaynamasina izin vermeden pisirelim. Vanilyali krema kaynarsa tadi bozulur. Diger tarafta soguk suda yumusamis jelatinleri de elimizle sikip suyunu aldiktan sonra sicak kremamizin icine ekleyip biraz karistiralim. Burada dikkat edilmesi gereken jelatinleri kremaya tamamen yedirmeye calismaktir. Boylece hazirlamis oldugumuz panna cottamizi tel bir suzgecten ezerek gecirip onceden sudan gecirdigimiz kaselere bosaltalim. Buz dolabinda en az 5 saat bekletip servis yapacagimiz zaman tabaklara ters cevirelim. (Kaseleri kaynar su dolu bir kaba biraz batirirsak ters cevirmek kolaylasir.)
Panna cottayi sade servis yapabileceginiz gibi karamel sosu, cikolata sosu, veya cesitli meyve soslariyla suslemeyi de tercih edebilirsiniz.
Tavsiyem: Bir tabak kirmizi meyvenin yarisini pudra sekeri ile mikserden gecirip meyvelerle karistirarak kolay ve guzel bir sosla sunmaniz.. Aslinda seftaliyle de harika oluyor. Ben yazdim artik siz secin begenin alim;)
Malzemeler
* 3 yaprak jelatin
* 1/2 litre cig krema
* 1 paket toz veya 1 uzun kabuk vanilya
* 180 gr pudra sekeri
Hazirlanisi
Soguk su dolu bir kasede jelatinlerimizi 10 dakika yumusamaya birakalim. Bu esnada Cig kremayi bir tencereye alip, seker ve vanilyayi da ekleyerek cok hafif ateste yavas yavas ve kaynamasina izin vermeden pisirelim. Vanilyali krema kaynarsa tadi bozulur. Diger tarafta soguk suda yumusamis jelatinleri de elimizle sikip suyunu aldiktan sonra sicak kremamizin icine ekleyip biraz karistiralim. Burada dikkat edilmesi gereken jelatinleri kremaya tamamen yedirmeye calismaktir. Boylece hazirlamis oldugumuz panna cottamizi tel bir suzgecten ezerek gecirip onceden sudan gecirdigimiz kaselere bosaltalim. Buz dolabinda en az 5 saat bekletip servis yapacagimiz zaman tabaklara ters cevirelim. (Kaseleri kaynar su dolu bir kaba biraz batirirsak ters cevirmek kolaylasir.)
Panna cottayi sade servis yapabileceginiz gibi karamel sosu, cikolata sosu, veya cesitli meyve soslariyla suslemeyi de tercih edebilirsiniz.
Tavsiyem: Bir tabak kirmizi meyvenin yarisini pudra sekeri ile mikserden gecirip meyvelerle karistirarak kolay ve guzel bir sosla sunmaniz.. Aslinda seftaliyle de harika oluyor. Ben yazdim artik siz secin begenin alim;)
Bugun, icine suzme yogurt ve vanilya koyarak denedim, o da harika oldu. Bir yerlerden kulagima calinmisti normal yogurtla da oluyormus. Tavsiye ederim, siz de deneyin:)
Hande panna cotta tarifin müthiş. Canım çekti yaa, eve gidince denemeliyim hemen.
:D Deneyince yorum bekliyorum o zaman:D
Kahveli panna cotta, kahveli kek, kahveli herhangi bir şey tariflerini bekliyorum.