PANZEROTTI (BIZIM CIG BOREGIN PEYNIRLISI)

Author: Hande Vural Saracaj // Category: , ,
Napoli'den cok tutulan bir tarif. Her yaptigimda cok musteri topluyor:), hemen paylasayim dedim.

Malzemeler (6kisilik)

* 250 gr un
* 200 gr tulum peyniri
* 100 gr mozzarella veya tuzsuz dil peyniri
* 100 gr salam
* 50 gr ince rendelenmis eski kasar
* 2 yumurta
* 1/2 demet maydanoz
* kizartmak icin sivi yag
* tuz, kirmizi biber





Hazirlanisi

Unu, bir tutam tuz ve su ile elastik, orta yumusaklikta ele yapismayan bir hamur elde edene kadar azar azar su ilave ederek yoguralim. Uzerine nemli bir bez orterek oda sicakliginda bir saat dinlendirelim.





Harci hazirlamak icin, bir kapta once yumurtalar ile tulum peynirini iyice karistirip sonra icine kasar rendesi, bir tutam tuz, dogranmis maydanoz ve toz kirmizi biber koyup kremsi bir hal alana kadar karistiralim.


Bir tarafta salami ve dil peynirini (bulursaniz mozzarella) orta buyuklukte dograyalim.

Beklemeye biraktigimiz hamuru 12 esit parcaya bolelim ve her bir parcayi daire seklinde 1-1,5 mm kalinliginda merdane ile hafif unlayarak acalim. Bu dairenin bir yarisina krema halindeki karisimi sivayip uzerine de dogradigimiz salam ve peyniri koyarak yarim daire seklinde kapatalim. Kapattigimiz kismi bir sekillendirici veya cay tabagi kenari ile duzelterek keselim. Sadece catalla uc kismina bastirarak sekil de verebilirsiniz. Zevkinize kalmis sadece onemli olan hamurlari actiktan, hele de iclerini koyduktan sonra ust uste koymamaniz. Yoksa yapisir.
Hazirladigimiz yarim daire seklindeki hamurlari kizgin yagda altin rengi alana kadar kizartiyoruz.




Peynir cesitlerinde krem peynir turleri haric istediginiz gibi degisiklik yapabilirsiniz, elastik bir tarif. :)

0 Responses to "PANZEROTTI (BIZIM CIG BOREGIN PEYNIRLISI)"

Yorum Gönder