BONET

Author: Hande Vural Saracaj // Category:

Acibadem kurabiyesi tadinda bir Piemonte tatlisi...

Malzemeler

* 100 gr acibadem kurabiyesi (kucuk boylardan)
* 15 gr kakao
* 1/2 litre sut
* 1 limonun kabugunun rendesi
* 3 corba kasigi rum (sart degil)
* 3 yumurta aki, 2 yumurta sarisi
* 150 gr seker

Hazirlanisi

Acibadem kurabiyelerini ezip toz haline getirelim ve bir tencerede sut ve limon kabugu rendesiyle karistirarak kaynatalim.
Diger bir kucuk tencerede sekerin yarisini azicik su ile karamel haline getirelim ve firina girebilecek kaselerin dibine birer corba kasigi dokelim.
Bir cirpma kabinda yumurtalari cirpip icine sekerin kalanini, kakaoyu ve acibademli karisimi ekleyip iyice homojenlesene kadar karistiralim. Tekrar tencereye alip orta ateste 10 dakika pisirelim.

Daha once dibine karamel doktugumuz kaselere dolduralim ve kaynar su dolu bir tepsinin icine yerlestirip (bagnomaria usulu) atese oturtarak pisirelim.

Son pisirme icin onceden 180 derecede isittigimiz firina koyup 10-15 dakika da orda pisirelim. Firindan cikardigimiz kaseleri buzdolabinda en az 3 saat beklettikten sonra ters cevirerek servis yapabilrirz. Suslemek icin yine en iyisi, acibadem kurabiyeleri...:)

Not: Arzu ederseniz tek porsiyonluk kaseler yerine bir buyuk borcamda yapip dilimleyerek de servis edebilirsiniz.

0 Responses to "BONET"

Yorum Gönder