FLORANSA USULU ISKEMBE

Author: Hande Vural Saracaj // Category: , ,

Iskembe sevenlere kesfedilecek yeni bir tarif. Floransanin geleneksel yemeklerinden biri...

Malzemeler

* 1 dis sarimsak
* 3 adet defne yapragi
* 1/2 litre et suyu (varsa sebzeli)
* 30 gr tereyagi
* 1 adet havuc
* 1 adet sogan
* 1/2 su bardagi sivi yag
* 100 gr otlu peynir
* kirmizi biber
* 300 gr domates
* 1 kilo iskembe
* varsa 1 bacak pirasa sapi
* 1/2 su bardagi beyaz sarap

Hazirlanisi

Ilk is olarak, iskembeleri ince uzun seritler halinde dograyalim, cok iyi yikayip suyunu iyice suzene kadar bekletelim. Sogan, havuc ve pirasa sapini da kup kup dograyalim.
Bir tencerede tereyagi, sivi yag ve sarimsagi kizidirp, uzerine dogradigimiz sebzeleri ekleyelim. Kokusunu salinca iskembeleri de ekleyelim. Biraz kaynatalim. Daha sonra icine bayz sarabi dokup birkac dakika daha kaynamaya birakalim. Domates rendesini ekleyip 3, 4 dakika daha karistirarak pisirelim. Son olarak tuz, kirmizi biber ve et suyunu azar azar ilave edip orta ateste 45 dakika arada bir karistirarak pisirelim. Pisince icine otlu peyniri dokup 5 dakika dinlendirelim. Isterseniz peynir miktarini zevkinize gore arttirabilirsiniz. Sicakken servis yapalim.

0 Responses to "FLORANSA USULU ISKEMBE"

Yorum Gönder