CANNELLONI (kiymali)

Author: Hande Vural Saracaj // Category: ,



Malzemeler (2 kisilik)
* 300 gr kiyma
* 1 kucuk havuc
* 1 kucuk boy sogan
* 2 adet sivri biber
* 8 adet hazir cannelloni
* tere yagi, sivi yag
* karabiber, tuz
* 1-2 kasik salca
* ince dilimlenmis veya rendekenmis kasar peyniri
Hazirlanisi
Annem eskiden bunu kreple yapardi. Harika olurdu ve hemen tukenirdi. Ama simdi hazir cannellonileri marketlerde bulmak mumkun oldugu icin orjinalini tercih ediyorum. Yukarida resmini koydugum, iri silindir seklinde makarnalar bunlar... Haslanmadan kullanilanlari daha makbul.
Hemen incecik dogradigimiz sogani, havucu ve biberi bir kasik tereyagi ve 1-2 kasik sivi yag ile birlikte guzelce sararana kadar kavuruyoruz. Sararinca kiymayi da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Kiymada kirmizilik kalmayinca salca koyup hafif sulandirarak alti kisik halde 10-15 dk. pismeye birakiyoruz. Pisince altini kapatip tuz ve karabiberle tatlandirip ilinmasini bekliyoruz.
Hazirladigimiz harci kuru makarnalarin (hazir cannellonilerin) iclerine dolduruyoruz. Isterseniz harca maydanoz da ekleyebilirisiniz. Harcin sulu olmasina dikkat ediyoruz cunku hazir cannelloniler firinda bu suyu cekerek yumusuyorlar. Bunlari iyice yaglanmis bir firin tepsisine yan yana ve hafif aralikli olarak dizip uzerine de kaldiysa harcin suyunu daha da sulandirarak, kalmadiysa 1/2 litre kadar salcali su kaynatarak gezdirelim. Bolca kasar rendesi serpelim. 220 derecede onceden isitilmis firinda 30-35 dakika pisirelim. Servise hazirdir.
Not: Cannelloniler sadece kiymali sosla degil, peynirli veya sebzeli olarak da yapiliyor. Boreklerinizi icine hazirladiginiz her cesit sosu cannellonilere doldurabilir veya artan borek iclerini buzlukta saklayip cesit cesit cannelloniler hazirlayabilirsiniz. Peynirli tariflerde salcali su yerine sulu bir besamel de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun:)

0 Responses to "CANNELLONI (kiymali)"

Yorum Gönder