SPAGHETTI ALLA CARBONARA

Author: Hande Vural Saracaj // Category: , , ,
Bayildigimiz, ilk zamanlar haftada 3 kez yapacak kadar bizi yoldan cikaran bir tarif...Siddetle tavsiye ediyorum:)
Malzemeler

* 1 paket sphagetti (ben ince tercih ediyorum ama orta kalinlikta da hic fena olmuyor)
* 200 gr yogun tadi olan herhangi bir cesit sosis (Orjinalinde domuzun yanak bolgesi kullaniliyor)
* 1 kahve fincani sut
* 1 adet kucuk boy kirmizi sogan (istege bagli)
* 100 gr cok ince rendelenmis eski kasar
* 4 yumurta (3'unun sadece sarisi 1'nin tamami)
* karabiber, tuz

Hazirlanisi

Spaghettimizi 1 corba kasigi tuz ilave edilmis kaynar suda aldente yani cok fazla pisip hamurlasmamasina dikkat ederek hasliyor ve hemen suzup genisce bir tavaya aliyoruz. Bu esnada spaghetti haslanirken bir kapta 3 yumurtanin sadece sarisi ve 1 yumurtanin tamamini iyice cirpiyoruz (el cirpicisi yeterli) icine ince rendelenmis eski kasar peyniri, tuz, bolca karabiber, ve yarim daire veya kup seklinde dograyip, incecik kiyilmis soganla ( soganlar iyice oldurulmelidir) beraber kavurdugumuz sosisleri ekleyip karistiralim ve sutle biraz daha akiskan hale getirelim. Bu karisimi tavadaki sicak makarnanin uzerine dokup orta ateste 2-3 dakika hizla karistiralim. Sicak servis yapilmali ve tamami tuketilmelidir. Uzerine, icine koydugumuz kasar rendesinden konularak sunulursa daha yogun ve lezzetli olur.

0 Responses to "SPAGHETTI ALLA CARBONARA"

Yorum Gönder