AVCI TAVUGU

Author: Hande Vural Saracaj // Category: ,

Toscana bolgesinden...

Malzemeler

* 1 dis sarimsak
* 2 adet havuc
* 1 adet sogan
* 1/2 su bardagi sivi yag
* 1 butun tavuk veya 1 kg but ve gogus parcalari
* 400 gr domates
* 1 dal biberiye
* 1/2 su bardagi kirmizi sarap
* 3 dal kereviz sapi
* tuz, kirmizi biber
* maydanoz


Hzirlanisi

Eger tavugumuz butunse temizleyip parcalara ayiralim, derisindeki tuyleri mutlaka atese tutarak yakalim. Bir firin tepsisisini atese oturtup icinde sivi yagi isittiktan sonra tavuk parcalarini yerlestirelim ve yaklasik 10 dakika altini ustunu cevirerek, kizartalim.
Renkleri kizarinca icine dogranmis sogan ve sarimsagi ilave edip 1, 2 dakika sonra kup kup dogranmis havuc ve kereviz saplarini, bir tutam tuz, kirmizi biber ve biberiyeyi de ekleyip 5 dakika pisirelim.
Renkleri degisince tavuk parcalarinin uzerine kirmizi sarap gezdirip kaynatalim ve son olarak uzerine domates rendesini de bosaltarak kapagi kapali, orta ateste en az 30 dakika pisirelim. Bu esnada suyu azalirsa kaynar su ilave edelim. ( et piserken soguk su eklenirse et sertlesir)
Pismesine yakin uzerine dogranmis maydanoz serpip, sicak servis yapabiliriz.
Zevkinize gore dovulmus ceviz de serpebilirsiniz.

Not: Italyan mutfagina merakliysaniz, mutfak malzemeleriniz arasinda her zaman kirmizi sarap ve beyaz sarap bulundurmanizda fayda var cunku cok kullaniliyor ve gercekten tadina etki ediyor.

0 Responses to "AVCI TAVUGU"

Yorum Gönder