SAVOIARDI

Author: Hande Vural Saracaj // Category: , ,


Aklima gelmisken, tiramisunuz orjinaline bire bir uysun diye icinde kullanilan savoiardi biskuvisinin tarifini de paylasayim dedim. Yapimi cok basit. Sadece tiramisuda degil bir cok tatlida kullaniliyor, tek tek tarifleri yazacagim. Cok dayanikli olan bu biskuvileri yapip kavanozda uzun sure saklayabilirsiniz.

Malzemeler

* 160 gr un
* 6 yumurta sarisi, 4 yumurta aki
* 130 gr toz seker
* vanilya
* ayrica uzeri icin toz seker ve pudra sekeri

Hazirlanisi

Yumurta sarilari ile 100 gr sekeri ve vanilyayi , seker iyice eriyene kadar mikserle cirpalim. Diger bir kaptada yumurta aklari ile bir fiske tuzu cirpalim. Kar gibi olunca icine kalan sekeri de katip biraz daha cirpalim. Cirpmaya devam ederek, yumurta akli karisimi yumurta sarili karisima yavas yavas ilave edelim. Bu asamada tahta bir kasikla surekli karistirmaya devam ederek unu ekleyelim.

Firin tepsisine yagli kagit serelim ve krema sikma posetine doldurdugumuz civik hamuru 1-2 cm eninde ve 10 cm uzunlugunda cubuklar seklinde aralikli aralikli sikalim. Uzerlerini toz seker ve pudra sekeri karisimiyla kaplayip, onceden 180 derecede isttigimiz firinda 10-15 dakika pisirelim. Firindan olmadan once pisip pismediklerini kontrol edelim. Pisince disari alip bekletmeden ince bir spatola ile kagittan tek tek ayirarak birbirinin uzerine gelmeyecek sekilde bir baska tepside sogumaya birakalim.




0 Responses to "SAVOIARDI"

Yorum Gönder