BESLEYICI BAL KABAKLI PILAV

Author: Hande Vural Saracaj // Category:

Malzemeler (4 kisilik)

* 1 litre et suyu / varsa sebzeli et suyu
* 100 gr tereyagi
* 1 adet sogan
* 100 gr cok ince rendelenmis rende kasar / eski kasar
* 400 gr pirinc
* 300 gr balkabagi
* tercihe bagli yarim su bardagi beyaz sarap



Hazirlanisi

Balkabagini temizleyip iri iri dogradiktan sonra bir litre et suyunun icinde 10 dakika kaynatalim. Baska bir tencerede de 50 gr tereyagi ile ince rendelenmis sogani pembelesene kadar kavurduktan sonra icine yikanip suzulmus pirinc ve yarim bardak suyu (arzu ederseniz yarim bardak beyaz sarabi) ekleyip 1,2 dakika karistiralim. Ve icine kaynadiktan sonra ezip pure haline getirdigimiz kabagi ekleyelim. Karistirarak, icinde kabagi hasladigimiz et suyunu da yavas yavas ilave edip kapagi kapali olarak 20 dakika pisirelim.

Pisme suresinin bitimine 2-3 dakika kala icine kalan 50 gr tereyagini ve rende kasar peynirini de ekleyip guzelce karistiralim. Pisince altini kapatip 3 dakika beklettikten sonra sicak servis edelim.
Uzerini yine kasar rendesi ile susleyebilir ve galeta ununa, yumurtaya batirilip kizartilmis kasar parcalariyla servis yapabilirsiniz.

** Bizdekinin aksine Italyan mutfaginda pirinci karistirmanin bi sakincasi yoktur cunku pilavlar tane tane degil soslu, yogun, hafif lapa seklinde yapilir.


Meraklisina: Lombardia' dan cikan Balkabakli pilav orjinal adiyla "risotto alla zucca" Italyanin en geleneksel yiyeceklerinden biridir. Suphesiz cok vitaminli ve lezzetli bu pilavin hazirlanmasi da az zaman ve emek gerektirir. Bu ozellikleri ayrica doyuruculugu ve dusuk maliyetli olsusu nedeniyle Italya' da koy ve kucuk kasabalarin yemegi olarak bilinir.

0 Responses to "BESLEYICI BAL KABAKLI PILAV"

Yorum Gönder