TON BALIKLI BEZELYELI FIYONK MAKARNA

Author: Hande Vural Saracaj // Category:

Madem bugun makarnalardan gidiyoruz, iste bi tarif daha

Malzemeler

* 1 paket fiyonk makarna
* 250-300 gr kutu ton baligi
* 200 gr konserve bezelye
* 2 kucuk domates
* 1 avuc ince kiyilmis maydonoz
* 4 corba kasigi zeytin yagi
* 1 sap taze sogan
* tuz, kirmizi toz biber

Hazirlanisi

Makarnayi kaynar suda uzerinde yazan pisme suresine sadik kalarak aldente hasliyoruz. O haslanirken bir tavada ince dogramis sogani hafif pembe kavurup icine kabugu soyulup kup kup dogranmis domatesleri de ekleyip orta ateste bir sure ceviriyoruz. Daha sonra icine ton baligini iri parcalar halinde koyup ezmeden karistirarak 3-5 dakika daha pisiriyoruz ve bezelye,maydonoz, tuz ve kirmizi biberi de ekleyip atesten aliyoruz. Haslanan makarnayi suzup sicakken hazirladigimiz ton balikli sosla karistiarak hemen servis yapiyoruz.

1 Response to "TON BALIKLI BEZELYELI FIYONK MAKARNA"

Unknown Says :
8 Nisan 2016 12:56

teşekkürler çok güzel oldu ama bezelyesi biraz fazla geldi damak tadına göre azaltılabilir

Yorum Gönder