PENNE MAKARNA VE ORMANCI SOSU

Author: Hande Vural Saracaj // Category: ,

O kadar fazla makarna ve sos cesidi var ki bir makarna delisi olarak basimi dondurduklerini itiraf etmeliyim.. Nerden baslasam hangisini once yazsam karar vermekte zorlaniyorum. Sanirim makarna tariflerine daha bol yer versem iyi olacak:)

Malzemeler

* 30 gr tereyagi
* 1 adet sogan
* 1/2 su bardagi sivi yag
* 400 gr mantar (kultur mantarindan baska bir mantar cesidi olsa cok daha iyi olur)
* 100 gr salam
* 1 kucuk paket cig sut kremasi
* 1/2 su bardagi kirmizi sarap
* tuz

Hazirlanisi

Mantarlari iyice temizleyip bol suda yikayalim ve uzunlamasina ince ince dograyalim. Sosu hazirlarken makarnanin suyunu da kaynamaya koyalim. Genis bir wok tava veya tencerede, orta irilikte dogranmis sogani tereyagi ve sivi yag ile birlikte pembelestirelim. Pembelesince icine kup kup dogradigimiz salami ekleyelim. Salamlar da kizarinca mantari ilave edip, 15 dakika boyunca azar azar sarabi ilave ederek karistiralim.
Bu sirada kaynayan suya bir corba kasigi tuz ve penne makarnayi koyup haslanmaya birakalim. Makarnayi haslarken, uzerinde yazan minimum pisirme suresine sadik kalirsaniz makarnaniz italyan mutfagina uygun, yani aldente olacaktir. Boylesi tercih edilir. Ama yok ben yumusak seviyorum diyorsaniz sureye bir 5- 6 dakika ilave edin.
Hazirlamakta oldugumuz sosun altinin iyice kisik olmasina dikkat ederek sut kremasini da icine bosaltip surekli karistiralim. 3-4 dakika kremayi pisirip son olarak azicik tuz ve otlu peyniri de ekleyelim ve bir sure, peynirler karisima uyum saglayana kadar karistirip altini kapatalim.
Ister pisirdigimiz makarnayi sosun uzerine bosaltip karistirarak, ister her porsiyona ozel ilave ederek servis yapabiliriz.
Tavsiye: Italyanlar her cesit pilav ve makarnanin uzerine cok cok ince rende eski kasar turu bir peyniri serperek yemeyi tercih ediyorlar , yemegin isisiyla eriyip araya karisan peynir, bana gore de lezzetine lezzet katiyor. Aklinizda bulunsun derim.

2 Responses to "PENNE MAKARNA VE ORMANCI SOSU"

SELİN ♥ Lezzet Günlüğüm Says :
5 Temmuz 2009 15:56

Handeciğim, blogun hayırlı olsun. Tariflerin ve fotoğrafları çok güzel. İtalyan mutfağına güzel bir giriş yapmışsın :) İzlediğim bloglara ekledim. Sevgiler, Pelin.
http://lezzetgunlugum.blogspot.com/

Unknown Says :
20 Şubat 2010 14:34

güzel teyzecik

Yorum Gönder