CILEKLI, KIRMIZI MEYVELI AY NE DESEM KI PASTASI:)

Author: Hande Vural Saracaj // Category: ,

Bu pasta Italyan tarifi falan degil:) 4 Temmuzda cok sevdigimiz arkadasimiz Francesco' nun dogum gunuydu,ben de onun icin gece yarisi bu pastayi yaptim. Neli ve nasil yapacagima bir turlu karar veremedim. Cikolatali yapsam esim sevmiyor, en iyisi meyveli biseyler olsun dedim. Son yedigimiz yemekte dogumgunu cocugunun da orman meyveleri sayikladigi aklima gelince, kararim kesinlesmis oldu. Kremasini da kekini de kafama gore uyarladim. Sonuc harkia oldu:) Gelirken kiz arkadasi Maila da kocaman bir tepsi TIRAMISU yapip getirdi. Tarifini birebir verdigim icin tekrar yazma ihtiyaci duymuyorum. Gerci bir hisim saldirip yedikten sonra tepsi yarianinca aklimiza fotografini cekmek geldigi icin is isten gecmis oldu:) Halbuki seker hamurundan figurlerle harika suslemisti kizcagiz:) Gecenin favorisi meyveli pastamin tarifini uydurdugum haliyle yaziyorum:)
Malzemeler
Kek icin;
* 1/2 su bardagi sut
* 1 su bardagi seker
* 1,5 su bardagi un
* 2 yumurta
* 60-70 gr margarin
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 corba kasigindan biraz az limon suyu
* 1 limon kabugu rendesi
Kremasi (ki tarifi annemden calintidir:)
* 2 kasik un
* 1 kasik misir nisastasi
* 2, 5 su bardagi sut
* 1 su bardagu seker
* 1 yumurtanin sarisi
* 50-60 gr margarin
* 1 paket vanilya
* hindistan cevizi
* ayrica 1 paket kremsanti
* 1/2 su bardagi hindistan cevizi rendesi
* Uzeri ve ici icin zevkinize gore kirmizi meyveler, frenk uzumu, cilek, ahududu vs..
* Toz jelatin
Hazirlanisi
Once kekimzi hazirlamaya baslayalim. Pastayi yapmadan en az 3-4 saat once hazirlamakta fayda var. Boylece iyice ilinip kendine gelmis olur. Yumurta ve sekeri mikserin en yuksek hizinda yogurt kivamina gelip sekerler iyice eriyene kadar bolca cirpiyoruz. Icine erimis margarini ve ya sivi yagi ekleyip cirpmaya devam ediyoruz. Yaglar karisima kaynayinca sutu ekleyip cirpiyoruz. Homojen hale gelince elenmis unu, unun ortasini biraz acip vanilya ve kabartma tozunu, limon kabugu rendesi ve limon suyunu da ekleyip hafifce karistiriyoruz. Cirpmiyoruz cunku kabartma tozu ve un cirpilirsa kek kabarmaz, bozulur. Onceden yaglayip unladigimiz kelepceli kalipta 170 derece isida 35-40 dakika pisiriyoruz. Disari alip ilinmaya birakiyoruz.
Kremanin vanilya ve margarin haric tum malzemelerini el cirpicisi ile karistiarak pisiriyoruz. Yogunlasinca ustu kaymak yapmasin diye ara sira karistirip 1-2 dakika kaynatip altini kapatiyoruz. ilininca da icine margarini yedirip vanilyasini ekliyoruz. Diger bir kapta krem santiyi sutle cirpip hazirliyoruz. Isterseniz icine pisirdiginiz kremayi koyup disini krem santiyle sivayabilirsiniz ama ben iki kamerayi birbirine karistirip icine de disina da aynisini kullandim.
Kek ilininca duzgunce yatay olarak ikiye kesip iki parcayi da ilik sekerli sut ile islatiyoruz. Kremayi ustu ve ici icin ikiye boluyoruz. Ici icin ayirdigimizin yarisini pastani icine sivayip meyveleri zevkimze gore ustune bolca diziyoruz. Tekrar kremayla kaplayip ikinci kati uzerine kapatiyoruz. Uzerini kremayla cok duzgun olmasina dikat etmeden iyice sivayarak kapatip meyvelerle susuyoruz. Ben uzerine parlasin ve meyvelerin renkleri solmasin diye hazir toz jelatini sicak su ile hazirlayip uzeine gezdirdim. Cok da guzel oldu. Afiyet olsun:)
Not: Son dilimi henuz bitirmemisken esim, yarin bundan bi daha yapsana dedi:) Simardim:)

1 Response to "CILEKLI, KIRMIZI MEYVELI AY NE DESEM KI PASTASI:)"

Unknown Says :
20 Şubat 2010 14:30

Adı Nilsu Pastası olacakmış; iletmemi istedi; madem ismi yok pastanın.

Yorum Gönder