Safranli Pilav ( Risotto allo Zafferano )

Author: Hande Vural Saracaj // Category:

Tarifleri paylasmayali aylar gecmis, bu ayriliga bir son vermenin zamani gelmisti... Favorilerimden olan safranli pilavi mutlaka yazmaliyim.

Malzemeler

* 1 litre et veya sebze suyu
*125 gr tereyagi
* 1 adet sogan
* 150 gr eski kasar veya tulum peyniri rendesi
* 1 su bardagi beyaz sarap
* 2 kucuk paket safran (maksimum 2 silme cay kasigi )
* 350 gr pirinc
Yapilisi

Buyuk boy bir tavada tereyagini eritelim ve incecik dogranmis sogani ekleyip biraz kavuralim, icine pirinci de ilave edip pembelesene kadar orta ateste cevirelim. Sonra icine 1 su bardagi beyaz sarap dokup biraz karistirarak buharlastiralim. Sarap buharlasinca icine azar azar hazirladigimiz et veya sebze suyunu pirincler tamamen yumusayip pisene kadar karistirarak ekleyelim. (Suyun tamamini pirince yedirmeye calismak hata olur, su miktari pirincten pirince degistigi icin, siz kullandiginiz pirinc pisene kadar su ekleyin, daha fazla degil.)

Pirincler de yumusayinca cok az et veya sebze suyu ile islattigimiz safrani ekleyip pilavimiza yedirelim ve son olarak da peynir rendesini icine atip, peynirler eriyene kadar iyice karistiralim, altini kapatalim. Safranli pilavimiz hazir demektir. Afiyet olsun.

1 Response to "Safranli Pilav ( Risotto allo Zafferano )"

Unknown Says :
20 Şubat 2010 14:14

Safran yerine zencefil kullansam olmaz mı?

Yorum Gönder