RAGU

Author: Hande Vural Saracaj // Category: ,

En unlu, en vazgecilmez, en lezzetli spagetti soslarinin basinda gelen Ragu alla Bolognese....

Malzemeler

* 500 gr dana dana/kuzu kiyma ( tarifin orjinalinde 250 gr dana kiymasi 250 gr da domuz kiymasi var ama sadece dana kiymasiyla rahatlikla hazirlayabilirsiniz,ben oyle yapiyorum.)
*1 adet kereviz sapi
*1 adet havuc
*1 adet kuru sogan
*30 gr domates salcasi
*3 kasik zeytinyagi
*50 gr tereyagi
*1 su bardagi sut
*1 su bardagi kirmizi sarap
*250 ml et suyu
*tuz, karabiber

Yapilisi

1 er adet sogan, havuc ve kereviz sapini incecik dogruyoruz. (Kereviz sapini atlamayin, mutlaka ekleyin hatta bir cok yemege eklemekte fayda var kokusunu ve lezzetini inanilmaz etkiliyor.) Buyuk boy tavada hafif ateste tereyagini eritip icine incecik dogradigimiz sebzeleri ekleyelip iyice pembelestirelim. Sebzeler pembelesince icine kiymayi ekleyip 30 dakika boyunca hafif ateste cevirerek pisirelim. Icine bir su bardagi sarabi ekleyelim ve yine karistirarak buharlastiralim. Daha sonra, et suyu ile sulandirdigimiz salcayi ve biraz da tuz ilave edelim. Ve yaklasik bir saat cok kisik ateste hafif hafif kaynatalim. Ragunun gercekten surekli kisik ateste ve uzun surede yapilmasi gerekiyor. Son olarak bir su bardagi sutu de uzerine dokup karistiralim. Zevkimize gore karabiber serpelim. Biraz cevirip altini kapatalim. Ve ragumuz hazir.

Raguyu hazirlamak uzun zaman aldigi icin burada bayanlar genelde bir defada bir hayli fazla ragu hazirlayip buzlukta hazir olarak bekletiyorlar. Bir seferde kullanacaginiz kadar saklama kaplarina bolup kaldirisaniz, kullanmadan once tavada isitip uzerine spagettiyi ekleyip karistirarak cabucak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun:)

0 Responses to "RAGU"

Yorum Gönder