PASTACI KREMASI

Author: Hande Vural Saracaj // Category:

Bu krema, profiterolun veya herhangi bir tatlinin icini doldurmak, keklerle veya meyvelerle servis etmek ya da tartlari kaplamak icin kullanilabilecek en iyi krema tarfi iddia ediyorum:)

Malzemeler

* 50 gr un
* 1/2 litre sut
* 6 adet yumurtanin sarisi
* 1 paket vanilya
* 150 gr seker

Yapilisi

Bir bardak sutu ve vanilyayi bir tencerede iyice isitalim.( kaynamayacak) Sut isinirken diger tarafta bir el cipicisi ile yumurta sarilari ve sekeri cirpalim. Icine unu ekleyelim. Karistirmaya devam edelim. Sutun geri kalanini da yavas yavas ekleyerek homojen bir karisim olana kadar cirpalim. Vanilya ile isittigimiz sutun icine bu karisimi ekleyip karistirararak pisirelim. Yogunlasip krema kivami alinca altini kapatalim. Boylece kremamiz hazir olur ve istedigimiz tatliya eklemek icin kullanabiliriz. Afieyet olsun.

0 Responses to "PASTACI KREMASI"

Yorum Gönder