CIKOLATALI SUFLE

Author: Hande Vural Saracaj // Category:

MMMMMMM!!!! (4 kisilik)

Malzemeler

* 80 gr tereyagi
* 10 gr kakao
* 20 gr un
* 1 tutam tuz
* 90 gr pudra sekeri
* 1 paket vanilya
* 2 yumurta+1 yumurtanin sarisi
* 100-120 gr bitter cikolata

Yapilisi

cikolatayi benmari usulu eritip icine tereyagini ekleyip eriterek karistiriyoruz. Bir taraftan da yumurtalari bir tutam tuz, vanilya ve pudra sekeriyle iyice cirpiyoruz. Icine erimis cikolata ve tereyagini ilave edip karistiriyoruz ve son olarak unu da ekleyip icine yediriyoruz. Un koyduktan sonra mikser kullanmamaya ozen gostermeliyiz. 4 adet 1 porsiyonluk aliminyum kek kalibini yagliyoruz iclerine kakao serptikten sonra karisimimizi doldurup 180 derecede onceden isitilmis firina verip 12-15 dakika kadar pisiriyoruz. Eger pisirme suresi gecerse icinden cikolata akmaz bu yuzden sureyi gecirmemeye dikkat ediyoruz.

Firindan cikan suflelerimizi bekletmeden servis tabaklarina ters cevirip uzerine pudra sekeri serperek sicak servis ediyoruz. Afiyet olsun:)

Not: Sufleleri ters cevirmeden once tabaklara biraz pasta kreamasi yayip sufleyi uzerine cevirince muhtesem oluyor. Yalniz her krema olmuyor malesef, bir sonraki tarif olarak krema tarifini yazacagim zaten cok da kolay bir krema. Yapmisken ikisini birlikte tavsiye ederim. Ama alternatif olarak dondurma da fena degil :)

2 Responses to "CIKOLATALI SUFLE"

Unknown Says :
6 Şubat 2010 11:34

Bu tarifi denedim; çok güzel oldu; evdekiler bayıldı. Bir de şu safranlı pilavı denemeyi düşünüyorum tam benlik. Eline sağlık.

Hande Vural Saracaj Says :
12 Şubat 2010 17:28

Tesekkur ederim, afiyet olsunn! Yarasiiin:) Safranli pilav da gercekten harika birsey!

Yorum Gönder