KORILI TAVUK

Author: Hande Vural Saracaj // Category: ,

Elti lafi hep komik gelmistir bana ama bu tarif zatialilerinden...

Malzemeler

*1/2 su bardagi sivi yag
*2 adet elma
*3 adet domates
*2-3 yesil biber
*800 gr tavuk gogsu
*2 adet kabak
*3-4 adet havuc
*2 dis sarimsak
*tuz
*2 kasik kori
*2 adet orta boy kuru sogan
*et suyu / sebze suyu bulyon

Yapilisi

Bu tarif icin tum malzemelerin sigabilmesi acisindan wok tava kullanmanizi tavsiye ediyorum. Once normal bir tavada kusbasindan daha iri dogradigimiz tavuk gogsu parcalarini sivi yagda ve orta ateste kavuruyor, ocaktan almaya yakin 1 kasik koriyi uzerine serpip karistiriyoruz. Bu sekilde biraz cevirip korili tavugu bir kenara aliyoruz.

Diger tarafta wok tavada sivi yagda orta irilikte dogradigimiz soganlari ve sarimsaklari pembelestirip, icine kup kup dogranmis domatesleri de ekleyip biraz ceviriyoruz. Sonra kenara ayirdigimiz korili tavuklari ilave ediyoruz ve bu sekilde karistirarak ceviriken icine 2-3 kepce kadar et suyu ilave ediyor yavas yavas kaynatiyoruz. Son olarak ince halkalar halinde dogranmis kabaklari havuclari ve de soyulup kup kup dogranmis elmalari ekleyip, uzerine 1 kasik kori ve yeterince tuz serptikten sonra havuclar yumusayibìncaya kadar, gerekirse et suyu ilave ederek hafif ateste pisiriyoruz.

Bolca sebze ve beyaz etle hem saglikli hem de kori sagolsun hos kokulu ve lezzetli bir tavuk tarifi... Afiyet olsun.

0 Responses to "KORILI TAVUK"

Yorum Gönder