SUTLAC

Author: Hande Vural Saracaj // Category: ,

Ne alaka diyeceksiniz simdi:) Italyanlar sutlacimiza mi kondular??:) Yok, ilgisi yok. Sutlac bizimdir bizim kalacak:) Sadece gecenlerde sutlac yaparken aklima geldi ve internetteki sutlac tariflerine baktim. Annemin harika sutlacinin tarifine rastlayamadim. Hep icine pirinc unu veya nisasta ekleyerek yogunastirilan ve pirinci suda haslatan tarifler var. Olmaz kiiii:)

Sutlac dedigin sadece sutle ve pirincle olmali. Sabirla uzuuun uzun karistira karistira:) Dayanamadim sitemin temasina aykiri olmasina ragmen yaziyorum zaten asagida ferges tarifiyle kurali cignemis bulundum onceden: ) Batti balik yan gider.

Malzemeler (6 kase icin)

* 2 litre sut+yarim su bardagi su
* 1 kaseden bir parmak az pirinc
* 1 su bardagi + 2 parmak daha toz seker
* 1 paket vanilya

Hazirlanisi

Oncelikle pirinci ova ova defalarca, tum nisastasi akip gidene, yikadigimiz su berakklasana kadar yikamaliyiz. Bu cokonemli. Sonra 2 litre sut ve yarim su bardagi suyu bir tencereye aliyoruz. Icine pirinci de ekleyip yaklasik 1,5 saat surecek bir karistirma surecine giriyoruuuz:) Kaynayanakadar yuksek, kaynamaya baslaynca ota ateste.

Pirincler su cekip, istedigimiz yogunuga gelene kadar sabirla karistiyoruz. Oyle yarim saatten sonra yogunlasmiyor diye pes etmek yok cunku mutlaka yogunlasiyor:) Ben ilk denemelerimde suphe ediyordum:) Yogunlasinca icine sekerini ekleyip biraz daha kaynatiyoruz. Altini kapatp vanilyasni da koyunca sutlac tamam demektir! Sicakken kaselere doldurup once disarida ilndiriyoruz, boylece ustunun kalin bir tabaka kaymak tutmasin engellemis oluyoruz. Ilininca da buzdolabinda sogutup, servis yapiyoruz. Afiyet olsun, katksiz has sutlaci bilmeyenere ornek olsuuun:) Eskiden annecigim yapardi cilgin gibi yerdim, simdi annemden uzaktayim is basa dustu:) Tarifin icin tesekkurler annecim:)

0 Responses to "SUTLAC"

Yorum Gönder