FERGES

Author: Hande Vural Saracaj // Category: ,

Arnavut Usulu menemen, siddetle tavsiye edilir:)

Malzemeler

* 400-500 gr yesil biber
* 4 adet yumurta
* Yarim kalip beyaz peynir veyaz daha iyisi tuzlu lor peyniri
* 1-2 dis sarimsak
* 500 gr domates rendesi
* cok az tuz, kirmizi biber

Hazirlanisi

Once, biberlerin saplarini kesip cekirdeklerini cikardiktan sonra yikiyip kuruluyoruz. Iyice yagda kizartiyoruz. Genis bir borcam veya toprak guvec kabina alip zemini kaplayacak sekilde yayiyoruz.

Daha sonra tencerede dometes rendesini kivami iyice yogunlasana kadar kaynatiyoruz, icine catalla incecik ezilmis peyniri de ekleyip surekli cirpma teli ile karistirarak kaynatmaya devam ediyoruz. Bu esnada sarimsaklari ince halkalar halinde kesip kaynamakta olan sosun icine atiyoruz. Karisim ozdes bir hal alinca yumurtalari teker teker kirip yediriyoruz. Tuz ve kirmizi biber ilave edip altini kapatiyoruz. Tuzun az olmasina dikkat edelim cunku peynirin tuzu zaten yetiyor.

Hazirladigimiz yogun kivamli sosumuzu borcamdaki biberlerin uzerine dokup hafifce karistiriyoruz. Boylece sosun biberlerin altina ve icine de sizmasini saglamis oluyoruz. 200 derecede isitilmis firina verip 20 dakika da orda pisiriyoruz. Cok sicak servis yapiyoruz.
Afiyet olsun:)

1 Response to "FERGES"

SELİN ♥ Lezzet Günlüğüm Says :
29 Ekim 2009 14:48

Handeciğim yumurta sevmememe rağmen çok güzel görünüyor, canım bile çekti. Ellerine sağlık, Pelin.

Yorum Gönder