GUL KEKI

Author: Hande Vural Saracaj // Category:

Malzemeler

* 250 gr un
* 1 adet yumurta
* 13 gr bira mayasi
* 25 gr tereyagi
* 60 gr seker
* 100 ml sut

Arasina surmek icin, marmelat veya pasta kreamasi veya yagli krem

Hazirlanisi

Mikserle un, seker ve parca parca kesilmis yumusak tereyagini 5 dakika cirpalim. Once yumurtayi sonra da sutte erittigimiz bira mayasini karisima ilave edelim. Hamurumuzu bir saat mayalanmaya birakalim. Mayalanip kabarinca merdaneyle acip, 4 cm eninde ve uzun seritler halinde kesip iclerine marelat veya krema surdukten sonra rulolar yapalim. Bu rulolari yagli kagit serdigimiz kek kalibimizin icine cicek sekli vererek, birbirine yapisik halde dizelim. 180 derece onceden isitilmis firinda, 20-25 dakika pisirelim.

0 Responses to "GUL KEKI"

Yorum Gönder