MEYVELI TIRAMISU

Author: Hande Vural Saracaj // Category: ,

Alistigimiz kakaolu tiramisuya harika bir alternatif ve en az onun kadar lezzetli... Istediginiz her meyveyle yapabilirsiniz ama Italyada en kabul goreni ananasli olani. Taze veya konserve ananas kullanabilirsiniz. Yapimi cok kisa suruyor ve buzdolabinda bekledikce guzellesiyor.

Tarif degismiyor, daha once verdigim tiramisu tarifine sadik kalarak yapiyoruz sadece biskuvileri kahve yerine hangi meyveyi kullanacaksak o meyvenin suyunda islatiyoruz. Isterseniz icine rum veya tekila da yakisiyor. Ve yine uzerine, katlarin arasina kakao serpmek yerine meyve parcalari serpistiriyoruz. Kisacasi kakao ve kahve, yerlerini taze meyvelere devrediyorlar.

Bu arada, cahveli tiramisu yapmak icin, kremaya mascarpone yerine cahveli dondurma konan bir tarif gecti elime ama henuz denemedigim icin bir sey soyleyemiyorum. Fikir fena degil gibi, hem burdan hareketle meyveli tiramisular icin meyveli yogurt da kullanabilriiz belki, ama dedigim gibi once denemek lazim:)

AFIYET OLSUN!

0 Responses to "MEYVELI TIRAMISU"

Yorum Gönder