CEVIZLI MAKARNA SOSU

Author: Hande Vural Saracaj // Category:

Bu benim favorilerimden....

Malzemeler

* 2 dis sarimsak
* 500 gr ceviz ici
* 1/2 su bardagi saf zeytinyagi
* 10 gr cam fistigi
* 1 yemek kasigi kiyilmis maydonoz

Hazirlanisi

Cevizli sosu hazirlarken isimizi kolaylastirmak icin ilk yapmamiz gereken kaynar suda ceviz iclerimizi 5 dakika haslamak.. Boylece ince kabuklari kolayca soyuluyor. Sonra soydugumuz cevizleri cam fistiklari ile beraber robottan geciriyoruz, parcalar biraz ufalinca icine sarimsak ve maydanozu da ekleyip incecik olana kadar devam ediyoruz. Son olarak pesto sosta da yaptigimiz gibi azar azar zeytin yagini ekleyerek robotta cevirmeye devam ediyoruz ve krem haline gelen sosun tadina bakip istediginiz kadar tuz ilave ediyoruz (tercih ederseniz karabiber de ekleyebilirsiniz). Cevizli sosumuz hazir demektir. Afiyet olsun!
Servis yaparken altin kurali unutmuyoruz: Incecik rendelenmis tulum peyniri veya eski kasar olmazsa makarnalar aglar!

0 Responses to "CEVIZLI MAKARNA SOSU"

Yorum Gönder